Fiecare brăilean, care s-a săturat de promisiunile guvernanților și care își dorește ca în România să poți circula în condiții decente, a protestat în felul lui. Rețelele de socializare s-au umplut de imagini cu protestatari sub sigla #șîeu.

Ideea campaniei „România vrea autostrăzi”, care a îndemnat la 15 minute de grevă generală, aparține antreprenorului Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit în mod simbolic primul metru de autostradă în Moldova.

Un grup de protestatari, printre care s-au aflat și membrii Partidului Brăila Nouă, s-au adunat în fața mall-ului din Brăila, de unde au plecat spre Palatul Administrativ. Timp de 15 minute, traficul pe Calea Călărașilor a fost îngreunat.

Zeci de șoferi, solidari cu această campanie, au tras e dreapta, au lăsat autoturismele pe avarii și au coborât din mașini.

 

 

Protestatarii pietoni s-au organizat și ei și au traversat de zeci de ori trecerea din fața Palatului Administrativ, arătând șoferilor din trafic pancardele și îndemnându-i să li se alăture.

La protest au asistat și echipaje ale Inspectoratului Județean de Poliție, dar și a Inspectoratului Județean de Jandarmerie. Brăilenii au fost pașnici, iar protestul s-a încheiat fără incidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here