Sâmbătă, 24 septembrie 2022, vă invităm la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” la evenimentul CASA MARE BRĂILA. Alături de invitații sosiți din țară, brăilenii iubitori de tradiții pot participa începând cu ora 12.00 la lansarea albumului „IA românească – veșmânt, strai, podoabă”, autor dr. Ion Cherciu, etnograf.

Prezintă: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene și Paul Buța, meșter popular.

Programul zilei continuă cu o expoziție de cămăși românești și un spectacol artistic susținut de Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, condus de Maria Murgoci.

La ora 16.30 brăilenii sunt așteptați la Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei la „Șezătoarea dunăreană”, unde se vor desfășura ateliere, întâlniri, discuții cu meșterii populari și se pot vizita colecțiile etnografice ale muzeului. Ansamblul Folcloric „Măxineanca” și Grupul vocal folcloric „Chiralina” vor oferi publicului un spectacol de cântece și dansuri tradiționale.

Evenimentul CASA MARE BRĂILA este organizat de „Poveștile IEI” și „Altițe de Galați” cu sprijinul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”, Muzeului „Carol I” și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentO autocisternă încărcată cu combustibil s-a răsturnat pe raza comunei Bordei Verde, din județul Brăila
Articolul următorÎn cursul zilei de miercuri, 21 septembrie, n cadrul proiectului ROADPOL – Safety Days, au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale