Expoziție la Biblioteca Județeană cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației

Sanatatea in bucate
Expozitie

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) sărbătoreşte în fiecare an pe data de 16 octombrie Ziua Mondială a Alimentaţiei. Aceasta este ziua înfiinţării FAO în 1945, la Quebec, în Canada.

Considerând că alimentaţia este o nevoie fundamentală a omului şi o condiţie necesară supravieţuirii şi prosperităţii fiinţei umane, în 1980 Adunarea Generală ONU a decis marcarea Zilei Mondiale a Alimentaţiei. În prezent, această zi este sărbătorită în peste 150 de ţări.

Scopul instituirii acestei zile este acela de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor alimentare ce pot apărea pe termen lung, de a promova solidaritatea naţională şi internaţională în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei, de a încuraja o atenţie sporită asupra producţiilor agricole, de a promova un transfer de cunoştinţe dar şi de echipamente către ţările în curs de dezvoltare, mai ales în sprijinul micilor fermieri, de a încuraja cooperarea economică şi tehnică între ţările în curs de dezvoltare în domenii precum agricultură, silvicultură, piscicultură, nutriţie şi dezvoltare rurală.

Biblioteca Județeană Brăila organizează cu această ocazie expoziția documentară „Sănătate din bucate” la parterul Secției Împrumut pentru Adulți. Expoziția, realizată de Doina Lalu, poate fi vizitată în perioada 16 octombrie – 7 noiembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.