Fără votul liberalilor, proiectele care vizează patrimoniul nu trec în Consiliul Județean Brăila

Consilierii județeni s-au reunit astăzi în ședință ordinară pentru luna septembrie. Ei au avut de dezbătut 14 proiecte de hotărâre, dintre care trei introduse suplimentar pe ordinea de zi.

Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi nu au trecut, deoarece consilierii liberali au votat ”abținere” și nu s-au întrunit cele 22 de voturi necesare. Cele două proiecte vizau aprobarea înscrierii în cartea funciară a dreptului de proprietate al județului Brăila privind suprafețele de teren real măsurate de pe DJ 211 A Viziru – Cuza Vodă și DJ 221 B Brăila – Vădeni.

Președintele PNL Brăila, consilierul județean Alexandru Dănăilă, a susținut că cele două proiecte câteva probleme în fundamentare. Acesta a solicitat ca în proiect să fie trecută și valoarea de inventar a acestor suprafețe. La cel referitor la DJ 221 B, acesta s-a arătat contrariat că terenul respectiv a fost trecut și în inventarul comunei Vădeni, iar acest lucru ar trebui clarificat înainte de a vota în Consiliul Județean.

Președintele CJ Brăila a spus că va repune cele două proiecte pe ordinea de zi de la ședința următoare, cu completări care să-i lămurească pe liberali.

De menționat că proiectele care vizează patrimoniul au nevoie de votul a 2/3 din numotal tărul al consilierilor județeni, adică sunt necesare 22 de voturi. Cum PNL are în CJ 12 consilieri din totalul de 33, nici un proiect care vizează patrimoniul nu va trece fără votul a cel puțin unui consilier PNL, asta în condițiile în care ceilalți consilieri de la PSD, ALDE, PMP și PND nu absentează sau nu ”defectează”.

La ședința de astăzi au fost prezenți 30 de aleși, absentând motivat consilierul independent Marian Căpățână și liberalii Laurențiu Chiru și Alfredo Pascale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.