Femeie din Ucraina depistată cu ședere ilegală în Brăila

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală o femeie de 36 de ani, din Ucraina. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1200 lei, şi înştiinţată despre posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat în această săptămână o acțiune, în cooperare cu Poliția municipiului Brăila-Biroul de Proximitate, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza județului Brăila.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brăila, o femeie din Ucraina, în vârstă de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul țării noastre în termen de 90 de zile.

Întrucât femeia are calitatea de membru de familie a unui cetățean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregirea familiei. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.