Acasă Uncategorized Candidat PSD la primăria unei comune, condamnat pentru proxenetism

Candidat PSD la primăria unei comune, condamnat pentru proxenetism

Costică Dobre, fost candidat PSD la Primăria comunei Șuțești din județul Brăila, a fost condamnat definitiv pentru proxenetism.

Un fost candidat PSD la fotoliul de primar al unei comune din România a fost condamnat definitiv pentru proxenetism. Este vorba de social-democratul Costică Dobre, care a candidat la Primăria Șuțești în iunie 2016, fără succes însă. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de trei ani, într-un dosar care i-a vizat mai mulți membri ai familiei. Sentința a fost pronunțată, zilele acestea, de Curtea de Apel Galați.

Cel care va sta după gratii este fratele fostului candidat, Ioniță Dobre, zis Nicu Țiganu, cel care conducea gruparea infracțională. Acesta va executa o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare. La aceasta se adaugă încă o condamnare în Grecia, de 15 ani, pentru trafic de persoane și tentativă de omor.

Soția acestuia, Dana Gabriela, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de minori și trafic de persoane.

Alți doi inculpați, Ovidiu Feraru și Gelu Iulian Mache, au primit câte 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de minori, trafic de persoane și aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Procurorii DIICOT au probat faptul că, începând cu anul 2004, familia Dobre și cei doi apropiați au racolat și mai apoi au constrâns prin violență mai multe tinere pe care le-au forțat să se prostitueze în Grecia și Spania. Deși în 2015 procurorii DIICOT începuseră urmărirea penală împotriva lui și a familiei sale, Costică Dobre a figurat pe lista PSD Brăila drept candidat la Primăria comunei Șuțești la alegerile locale din 2016. Colegii săi de partid au refuzat să-l retragă din cursa electorală, însă Dobre a pierdut alegerile.

Sursa foto: Obiectiv – Vocea Brăilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.