Foști absolvenți invitați la ziua patronului spiritual al Școlii Anton Pann

Foști absolvenți invitați la ziua patronului spiritual al Școlii Anton Pann
Foști absolvenți invitați la ziua patronului spiritual al Școlii Anton Pann

Școala gimnazială Anton Pann din Brăila a sărbătorit astăzi Ziua Școlii, cu ocazia Patronului spiritual Sf. Antonie cel Mare. Cu această ocazie a fost prezentat elevilor școlii scriitorul și sculptorul brăilean Bobi Lazăr, absolvent al acestei școli în anul 1958. 

La eveniment a fost prezent și un fost director al școlii din anii ′70, Jenică Chiriac și scriitorul Virgil Matei, un prieten al sculptorului, dar și inspectorul pentru minorități din cadrul ISJ Brăila, Gina Anton.

Directorul Școlii ”Anton Pann”, Cici Mihaela Bolovan a spus că începțnd din acest an își propune ca la fiecare aniversare să invite un fost absolvent al școlii care a avut o carieră într-un anumit domeniu, care să fie un exemplu pentru elevii actuali.

Înainte de a prezenta elevilor operele de sculptură în lemn, Virgil Matei și Jenică Chiriac au vorbit despre Bobi Lazăr și despre prima sa carte, romanul „Ulicioara patimilor”, apărut la Editura “Lucas” în anul 2017, primul volum din  primul volum din trilogia ”Din umbra timpului”. Acțiunea romanului se petrece exclusiv în actualul cartier Lacu Dulce, acolo unde se află acum Școala Anton Pann, fosta școală nr. 9.

Bobi Lazăr le-a vorbit elevilor despre traseul său artistic, de la plecarea de pe băncile școlii până în prezent.

Școala gimnazială Anton Pann este singura școală din cartierul Lacu Dulce și singura din Brăila care cuprinde toate formele de învățământ de la grădiniță până la clasa a VIII-a, cu un total de 427 de elevi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.