Reprezentații Flotilei Fluviale s-au întâlnit astăzi cu elevii Liceului Matei Basarab din Măxineni
Reprezentații Flotilei Fluviale s-au întâlnit astăzi cu elevii Liceului Matei Basarab din Măxineni

În perioada 17-23 ianuarie, Flotila Fluvială desfășoară o serie de activități de promovare a profesiei militare și a sistemului de învățământ militar de marină în județele Brăila și Tulcea.

Astfel, joi, 17 ianuarie, militarii marinari au mers la Liceul tehnologic Matei Basarab din comuna brăileană Măxineni.

”În primul rând, armata iţi oferă ceea ce îşi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă, posibilitatea de afirmare şi de dezvoltare a carierei după reguli bine stabilite, un venit sigur, peste medie, la care se adaugă măsuri de protecţie socială.

În al doilea rând, a intra în armata română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea, a te maturiza, a te menţine sănătos şi activ, dar şi a lucra într-un mediu dinamic, organizat şi competitiv, posibilitatea de a călători, de a vizita locuri noi, de a cunoaşte oameni interesanţi şi de a lega prietenii durabile. Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi obţine în armată cu greu poate fi acumulată într-un alt domeniu.
Şi, nu în ultimul rând, a face parte din Armata României înseamnă a-ţi face datoria faţă de patrie, a fi un membru demn şi respectat al comunităţii în care trăieşti, a fi mândru că faci parte dintr-un corp de profesionişti şi a trăi cu sentimentul că ai realizat ceva în viaţă”, le-au spus militarii marinari elevilor de la Liceul din Măxineni.

Luni, 21 ianuarie vor merge la Liceul Constantin Angelescu din Ianca și la Liceul Grigore Vâlsan din Făurei, ambele din județul Brăila. Marți 22 ianuarie militarii Flotilei Fluviale se vor întâlni cu elevii Liceului Nicolae Titulescu din Însurăței, iar miercuri 23 ianuarie vor traversa Dunărea pentru a se întâlni cu elevii liceului din orașul Măcin, județul Tulcea.

Elevii de liceu vor afla de la reprezentanții Flotilei Fluviale despre specificul fiecărei instituții militare de învățământ, despre condițiile de muncă și dezvoltare profesională în cadrul Forțelor Navale Române.

Articolul precedentFoști absolvenți invitați la ziua patronului spiritual al Școlii Anton Pann
Articolul următorVestigii din Epoca de piatră descoperite în zona în care se va construi Podul peste Dunăre