Gala Excelenței în Educația Brăileană

Ca în fiecare an, elevii olimpici și cei care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat au fost premiați de Primărie și de Consiliul Județean Brăila. Gala Excelenței în Educație a avut loc în Sala Mare a Teatrului Maria Filotti.

Premierea elevilor meritoși din anul 2019 a fost deschisă de un concert de colinde susținut de elevi ai Liceului de Artă Hariclea Darclee. Primii care au fost premiați au fost Campian Irimie Codrin și Vasile George Cosmin de la Colegiul Gh. M. Murgoci, care au primit câte 9600 lei pentru premiul III la un concurs internațional de informatică. Andreea Ceamă, de la Școala gimnazială ”Costache Grigore Șuțu” a fost premiată cu 4800 de lei pentru premiul I la faza națională de Limba rromani. Profesoara de la clasă a elevei de la Șuțești, Maria Cornea, a fost și ea premiată cu 2400 lei.

Marian Adrian Țiripa, elev la Liceul Nicolae Iorga a fost premiat pentru medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică. Pentru acest premiu a fost recompensată și profesoara Liliana Iacob, de la Școala gimnazială ”Al. I. Cuza” și profesorul Costel Neicu, de la Colegiul Ana Aslan, cu jumătate din suma primită de elev. Marian Adrian Țiripa obținuse și premiul II la Olimpiada națională de Astronomie și Astrofizică.

Alexandru Gabriel Chivu de la Colegiul Nicolae Bălcescu, profesor Mariana Coman, a fost premiat pentru premiul III la Olimpiada Internațională de Geografie. Mihaela Florea, de la Colegiul Gh. M. Murgoci, a fost premiată pentru locul 3 obținut la Olimpiada Internațională de Tehnologia Informației și Comunicării. Ea nu a fost însă prezentă la premiere, fiind studentă acum. Ea a câștigat premiul I și la Olimpiada Națională la această disciplină.

Marius Ignat, de la Colegiul Nicolae Bălcescu, a fost premiat pentru mențiunea de onoare primită la Olimpiada Internațională de Fizică, el fiind pregătit de Florin Moraru în perioada liceului, acum fiind și el student.

Pentru premii I obținute la Olimpiade naționale au fost premiați:

Alexandru Constantin – Colegiul Gh. M. Murgoci – geografie – profesor Gabriel Pascu

Marina Mititelu – Liceul Nicolae Iorga – limba rusă modernă – profesor Maria Ștefan

Alexandra Pascu și Corina Preda – Colegiul Nicolae Bălcescu – limba germană (proiect) – profesor Carmen Pârlog

Elevii au primit câte 4800 lei, iar profesorii câte 2400 lei pentru fiacere elev

Premii II la Olimpiade naționale au obținut:

Cristina Răducu –  Colegiul Gh. M. Murgoci – limba rusă modernă – profesor Mihai Chirsanov

Dimitru Chiorpec – Școala Al. S. Pușkin – limba rusă modernă – profesor Mihai Chirsanov

Andrei Ivanov – Liceul de Arte H. Darclee – interpretare muzicală chitară – profesor Marius Șerban

Elevii au primit câte 1600 lei, iar profesorii câte 800 de lei pentru fiecare elev

Premii III la Olimpiade naționale au obținut:

Cristina Vasiliu – Colegiul Gh. M. Murgoci – limba română – profesor Ana Coman

Daniela Litchin – Colegiul Gh. M. Murgoci – limba rusă modernă – profesor Mihai Chirsanov

Luciana Lăpușneanu, Cristian Vasilache, Dragoș Jantea – Colegiul Gh. M. Murgoci – olimpiada de creativitate – profesor Mimi Iosif

Simona Ivan – Liceul Nicolae Iorga – limba rusă modernă nivel A1 – profesor Maria Ștefan

Ana Onofrei și Iulia Raisa Pungă – Liceul Nicolae Iorga – limba rusă modernă – profesor Mihai Chirsanov

Andrei Simion – Liceul de Arte H. Darclee – arta acotorului – profesor Jarcu Zane

Andrei Simion și Elena Sasu – Colegiul Național nicolae Bălcescu – limba germană – profesor Carmen Pârlog

Cel mai premiat liceu a fost LPS Brăila, unde sportivii de aici au obținut mai multe medalii naționale la atletism și la handbal fete liceu.

Cele mai mari premii au fost obținute de Alexandru Iconaru, pregătit de Fănel Ionescu, Robert Simion și Mihaela Andreea Caracuda, pregătiți de Sica Lazăr, cu performanțe la Balcaniada de juniori, dar și multiple titluri la naționalele de juniori. Cea mai aplaudată a fost totuși premierea echipei de handbal de la LPS Brăila, câștigătoare a ONSS handbal fete liceu, care au primit fiecare câte 2400 lei.

La final au fost premiați și cei 10 elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat. Alexandra Monica Cazan, care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, este acum elevă la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și a fost prezentă la Gala Excelenței în Educație îmbrăcată în uniforma acestui Colegiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.