Lucrările la Podul suspendat peste Dunăre care leagă Brăila de Tulcea, avansează în ritm normal, neexistând întârzieri față de grafic, conform spuselor inginerului Viorel Eșanu. Singura problemă pare a fi cea a drumurilor de legătură, care ar fi trebuit începute odată cu construcția podului.

Deși în ultimul timp s-a lucrat intens, noutățile la Pod nu sunt foarte vizibile cu ochiul liber. Acum turnurile sunt finalizate și grinzile sunt ridicate, iar pe malul Jijila a mai rămas doar monolitizarea grinzilor, după ce s-a terminat sudura. De asemenea s-a finalizat și partea superioară a turnurilor, unde se folosește un beton special, un beton autocampactant, premergător instalării pieselor pentru șinele de ghidaj ale cablurilor principale.

După ridicarea celor două turnuri, care vor avea fiecare 192,64 metri și vor fi practic cele mai înalte construcții din România, va urma operațiunea de ridicare a cablurilor uriașe de oțel care vor susține tablierul podului.

Cota finală a podului va fi de 192 m, iar acum s-a ajuns la 188 de metri față de nivelul mării.

În ceea ce privește situația drumurilor de legătură, a fost emisă autorizația de începere a lucrărilor pentru 7 km de drum, dintre care 2 pe raza brăilei și 5 pentru partea de la Jijila.

Podul de la Brăila va avea trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și 364,65 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

În total, podul de la Brăila va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă el se construiesc și alți 23 de kilometri de drum expres.

Sursa: Realitatea de Braila