De la începutul anului 2021 și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice al Poliției Locale Brăila au identificat 66 de autoturisme fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului Brăila.

În urma demersurilor polițiștilor locali, cei mai mulți proprietari s-au conformat somațiilor și și-au ridicat autoturismele de pe domeniul public, eliberând trotuarele, parcările sau chiar părțile carosabile pe care le ocupau abuziv. În acest moment, 21 autoturisme se află în termenul de 10 zile conf. Art. 2 din Legea 421/2002 pentru eliberarea terenurilor ce aparțin domeniului public sau privat al municipiului Brăila.

În 4 cazuri, acolo unde proprietarii nu s-au conformat somațiilor, autovehiculele au fost ridicate de pe domeniul public de către SC Braicar SA Brăila și transportate la Depoul din cartierul Radu Negru al societății, urmând ca zilele următoare să mai fie ridicate 2 autoturisme, aflate în aceeași situație. Facem precizarea că unul dintre proprietarii ale căror autovehicule au fost ridicate în cursul zilei de astăzi a fost sancționat și cu suma de 500 lei, conform Legii nr. 61/1991, pentru afișare, pe parbrizul autoturismului, de înscrisuri cu expresii jignitoare, provocând indignarea cetățenilor.

”Polițiștii locali vor continua acțiunea de identificare a autoturismelor abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Brăila” a declarat directorul executiv al Poliției /locale Brăila, Georgică Tănase.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila