Gh.Chiru, despre alianța Brăila-Galați: ”Interese de grup, gașcă și mai ales personale țin pe loc a doua aglomerare urbană a țării”

 

După ce marile oraşe din vestul României au dat tonul pentru ceea ce se anunţă a fi un fel de revoluţie a descentralizării administrative, iar oraşele din nordul Moldovei au anunţat şi ele un pact pentru investiţii, „mingea” a ajuns la Dunărea de Jos, acolo unde primarii Galaţiului şi Brăilei sunt în discuţii pentru înfiinţarea unei asocieri metropolitane.

Președintele PNȚCD Brăila a comentat pe tema blocajului cu care se confruntă alianța dintre Brăila și Galați. Din ultimele declarații ale primarului Marian Dragomir, acesta a lăsat să se înțeleagă ca primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, ar fi cel care bate pasul pe loc, în această alianță.

Nu cred că există pe teritoriul întregii Românii atât de multă ură, dezinteres și rea voință din partea oficialilor ca în acest caz, două orașe lipite pe harta fizică, dar în același timp într-o permanentă gherilă. Interese de grup, gașcă și mai ales personale țin pe loc a doua aglomerare urbană a țării. În plus, ca să înțelegeți adevarata dimensiune a lipsei totale de respect pentru cei aproximativ 500.000 de locuitori, stimați prieteni, cele două orașe sunt conduse de oameni din același partid!

Generații la rând sunt sfidate de indolența celor care au avut pixul și stampila, iar aceste două comunități separate de interese obscure, suferă, nu au infrastructură, nu au un aeroport, trenul de la Galați la Brăila face minim 45 minute(15 km) pe o cale ferată sub orice critică, Dunărea se trece cu bacul precum indigenii din pădurile ecuatoriale, pe drumul aflat pe dig ce leagă cele doua localități se moare aproape săptămânal din cauză că este, la fel, sub orice critică, nu există un spital care să rezolve problemele medicale, cele existente sunt numai bune de dinamitat și multe multe alte probleme ce ne țin la marginea civilizației”, a declarat Gheorghe Chiru, președintele PNȚCD Brăila.

Între cele două orașe vecine au existat mai multe discuţii pentru înfiinţarea unui ONG prin intermediul căruia să fie gestionate proiecte de investiţii comune, ca zonă metropolitană, s-a făcut chiar şi proiectul de statut, însă acordul nu a fost semnat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.