În perioada 22-23 martie echipa Helix Robotics a Bibliotecii Panait Istrati Brăila a participat la finala BRD FTC. Sâmbătă, 23 martie, a fost ziua cea mai importantă a competiției care s-a desfășurat în Sala Polivalentă din București. 

Helix Robotics a luat locul întâi la categoria Collins Aerospace Innovate Award. Este meritul muncii lor susținute, un robot unic ca design, inovativ, și un premiu pe care îl merită din plin.
Roboticienii Bibliotecii Județene “Panait Istrati” au pus Brăila pe harta roboticii!

First Tech Challenge (FTC) este una dintre cele mai mari competiții globale de robotică, reunind mii de echipe din peste 80 de țări. Echipele de elevi trebuie să proiecteze, să construiască, să programeze și să opereze proprii roboți pentru a concura într-o competiție în format alianță. În acest an, tema competiției internaționale este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete.

Helix Robotics Team Brăila are următoarea componență: Mădălina Ștefu, Diana Trifu, Alexia Mihăilă, Andreea Găitan, Denis Andrei Chiriac, Andrada Badea, Wiliam Toader, Mihnea Sofrone, Simon Pîrlog, David Drăghici, Sebastian Roșioru, Mihnea Iordache, Bogdan Custură.

Coordonatorii echipei sunt: prof. Adriana Mihăilă, prof. Florina Marin, ing. Gheorghe Octavian Silviu.

Articolul precedentÎn Brăila procentele notelor peste 5.00 la simularea Evaluării Naționale au fost mult peste media națională
Articolul următorSportul Chiscani și CS Făurei au obținut puncte importante în deplasările din etapa a 19-a