Miercuri, 13 noiembrie a.c., în jurul orei 12.30, pompierii brăileni au fost solicitați să intervină la un incendiu produs pe o barjă încărcată cu bauxită. Barja circula pe Dunăre, și se afla între localitățile Chiscani și Tichilești.

Pompierii de la ISU Dunărea Brăila intervin cu 3 Autospeciale de Stingere cu Apă și Spumă, două bărci ale scafandrilor și o Ambulanță SMURD. În sprijin a intervenit și o navă a Flotilei Brăila și Poliția de Frontieră și un împingător.

Nu se înregistrează victime. Echipajul a fost evacuat de la bordul barjei. Se acționează și de pe mal și de pe apă. Incendiul nu s-a extins încă la minereu.

Militari din Fortele Navale Române, aflati pe vedeta blindată Smârdan care se întorcea de la exercițiul „Danube Protector”, acordă primul ajutor și acționează pentru limitarea incendiului izbucnit la bordul împingătorului SIDEX 2 , una dintre cele șase nave ale unui convoi al NAVROM Galați, în amonte de Brăila, în zona localității Gropeni. O parte a echipajului SIDEX 2 a fost transferat la bordul vedetei blindate – care a ajuns prima la locul incidentului – pentru acordarea de îngrijiri medicale. Vedeta blindată, împreună cu nava Rovinari și cu echipajul navei SIDEX 1 acționează pentru limitarea efectelor incendiului.

Articolul precedentO persoană a murit iar alta este intoxicată cu fum! Incendiu de proporții în Brăilița!
Articolul următorAcțiuni ale polițiștilor brăileni sub egida RAILPOL