Împreună putem combate poluarea!

Am defrișat țara ca să importăm deșeuri toxice și să ajungem groapa de gunoi a Europei îmbolnăvind voit toți cetățenii țării indiferent de vârstă și clasa socială.

România va avea parte în lunile ce urmează de cea mai mare campanie de împădurire în absolut toate zonele afectate! Un proiect care mă bucură personal și este apreciat în număr tot mai mare. Am văzut că societatea este solidară și își dorește o țară verde, o țară sănătoasă. Foarte mulți voluntari vor să participe la plantare. Un sprijin extraordinar din partea societății. Am arătat prin acest răspuns pozitiv că se poate! De aceeași solidaritate avem nevoie și acum în cazul deșeurilor toxice!

Gropile de gunoi din toată țara reprezintă un focar de infecție. Deșeurile toxice arse în centrele ilegale ne ard sănătatea. După coronavirus, poluarea chiar face subiectul unei probleme cu impact fatal asupra sănătății noastre. Efectele poluării se resimt din ce în ce mai puternic în București și în orașele aglomerate. Atât adulții cât și copiii sunt expuși zilnic îmbolnăvirii. Tot mai multe persoane trecute de 40 de ani ajung la spital cu simptome grave: astm, tuse, insuficiențe respiratorii etc.

 Îmi doresc să văd și o campanie de curățare a României. Să văd că cei vinovați chiar plătesc în spatele gratiilor cu libertatea lor pentru îmbolnăvirea populației. Să văd toate centrele de ardere închise, tot gunoiul importat trimis înapoi în țara de origine, toate gropile de gunoi controlate. Să îmbunătățim calitatea aerului pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri! Să nu mai vedem impostori în funcții cheie ca în cazul gărzii de mediu unde am văzut că este vorba de limbaj colorat, porci și cu totul altceva… altceva decât mediul și apărarea acestuia.

Persoanele care au posibilitatea să plece din București  undeva la munte sau la țară, undeva la aer curat au șanse reale să fie mai sănătoși. În schimb sunt puțini cei care au case de vacanță în locuri nepoluate. Astfel, urgent trebuie să facem ceva în acest sens. Să combatem poluarea prin controale riguroase, amenzi usturătoare, arestări și dosare penale românilor care au adus și au ars ilegal gunoaiele țărilor vecine jucându-se cu sănătatea românilor.

În ziua de astăzi poți cumpăra aproape orice însă sănătatea nu o poți cumpara. Nu este de vânzare. Poluarea este atât de gravă încât în unele zone din capitală locuințele nu mai pot fi aerisite nici măcar pe timpul nopții  pentru că aerul de afară este atât de toxic! Cei care suferă de astm fac față cu greu acestei poluări zilnice, mulți dintre ei nemaiputând să iasă din casă la orele de vârf atunci când poluarea atinge cote maxime!

E în responsabilitatea noastră această țara și avem dreptul să luptam pentru sănătatea țării noastre și a cetățenilor ei! Împădurim împreună România și tot împreună putem combate poluarea semnalizând permanent toate neregulile și punând presiune pe instituțiile statului abilitate în acest sens ca fiecare să își facă treaba! Ar fi minunat să avem o platformă accesibilă fiecărui cetățean pentru a vedea în timp real calitatea aerului la nivel național și acces la platforma cu vedere din satelit pentru oprirea furtului de lemne din păduri. România poate renaște ușor dar sigur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.