În doar două zile polițiștii brăileni au aplicat sancțiuni în valoare de 27.000 lei!

permise suspendate
permise suspendate

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

 

În perioada 26 – 28 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 13 societăţi comerciale, legitimate 287 de persoane și oprite în trafic şi controlate peste 200 de autovehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 10 șoferi.

De asemenea, polițiștii brăileni au constatat 76 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de aproape 27.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 48 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 20 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, și două la alte acte normative.

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat peste 2 tone de legume și fructe, în valoare totală de 2900 d lei, de la doi brăileni ce transportau marfă pentru care nu dețineau documente de proveniență, și au reținut două permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Exemplu:  La data de 26 iulie a.c., ora 21:40, polițiști din cadrul Biroului Rutier     l-au oprit pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 23 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călărașilor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că numerele proviziroo ale vehiculului în cauză sunt expirate din data de 23.07.2019.

Pe numele șoferului polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.