În urma controalelor efectuate în luna februarie, inspectorii ITM Brăila au depistat 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată

I.T.M. Brăila a desfășurat în luna februarie 2023 un număr de 205 acțiuni de control, dintre care 114-în domeniul relațiilor de munca și 91-în domeniul securității și sănătății în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 133.600 lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.

La un număr de 3 angajatori au fost depistate 5 persoane care desfășurau muncă nedeclarată fiind aplicate sancțiuni contravenționale in valoare de 80.000 lei. Cele 5 persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă și prestau activitate în domeniiile construcții și creșterea animalelor.

Conform declarațiilor inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, cele mai frecvente deficiențe constatate au fost:

  • Primirea la munca a unei persoane fara a avea forme legale de incadrare;
  • Nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară;
  • Neevidentierea timpului de munca efectuat de salariati;
  • Neutilizare EIP din dotare corespunzator activitatii desfasurate;
  • Neasigurarea unei instruiri adecvate  in  domeniul  securitatii  si  sanatatii pentru toti lucratorii
  • Semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzatoare.

”Pentru deficiențele constatate au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila. I.T.M. Brăila, în controalele efectuate, a urmărit în permanență conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniile de competenta” spune inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.