Încă 30 de zile de arest pentru tânărul care a băgat 10 persoane în spital pe 11 noiembrie

Judecătorii Tribunalului Brăila au dispus prelungirea măsurii de arestare preventivă cu încă 30 de zile față de Marius Valentin Parfenie acuzat de comiterea infracţiunilor de tentativă de omor şi tâlhărie.

Brăileanul Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 20 de ani, a mai primit o lună de arest preventiv. Judecătorii Tribunalului Brăila au prelungit măsura preventivă cu încă 30 de zile pentru tâlhărie și trei tentative de omor.

Duminică, 11 noiembrie, în jurul prânzului, Parfenie a băgat în spital zece persoane, dintre care doi minori, pe care le-a lovit cu autoturismul pe care îl furase de la un brăilean pe care l-a înjunghiat și l-a aruncat din mașină. Tânărul brăilean a ajuns în spatele gratiilor după cursa infernală care s-a oprit în ușile de la Carrefour-ul din Vărsătura, unde a rănit șapte persoane, după ce cu câteva minute înainte a luat în plin două persoane pe Centura Brăilei.

Procurorul așteaptă rezultatele probelor biologice care vor arăta dacă individul a consumat droguri. El a fost trimis și la expertiză psihiatrică la București, medicii urmând să decidă dacă a avut sau nu discernământ când a spulberat oamenii cu mașina, pe Centură și la intrarea în Carrefour.

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că, la data de 11.11.2018, în jurul orelor 1230, intenţionând să sustragă autoturismul Skoda Superb, aparţinând persoanei vătămate S.M., i-a aplicat acesteia multiple lovituri de cuţit în zona toracelui anterior şi i-a furat autoturismul. Prin conducerea ulterioară a autoturismului a creat o stare de pericol grav pentru siguranţa traficului şi a persoanelor pe drumurile publice.
La aceeaşi dată, în jurul orelor 1240, a lovit intenţionat şi cu mare viteză, cu autoturismul Skoda Superb persoanele vătămate C.D. şi F.M., pe care le-a propulsat în aer, proiectându-le pe asfalt.
În continuare, inculpatul a pătruns cu autoturismul sustras anterior în parcarea Brăila Mall şi a lovit intenţionat şi cu mare viteză persoanele vătămate: B.R., P.V., D.G., G.D., C.V.M. şi două persoane minore (în vârstă de 11 ani, respectiv 13 ani), provocându-le leziuni traumatice care au adus atingere integrităţii şi sănătăţii victimelor menţionate anterior.”, se arată într-un comunicat al parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.