Încă 30 de zile de arest preventiv pentru atacatorul de la Mall Brăila
Încă 30 de zile de arest preventiv pentru atacatorul de la Mall Brăila

Tribunalul Brăila a prelungit măsura arestului preventiv faţă de inculpatul  Marius Valentin Parfenie, cu încă o lună de zile, până la data de 10 aprilie.

Marius Valentin Parfenie este acuzat de infracţiunea de tentativă de omor, după ce a înjunghiat un bărbat, a lovit intenționat cu mașina doi bărbați și a intrat cu mașina în ușile de la Carrefour unde a rănit alte 7 persoane. Evenimentele de care este acuzat Parfenie s-au petrecut duminică, 11 noiembrie, în jurul orei 13.00. În urma analizelor şi expertizei psihiatrice s-a stabilit că Parfenie nu a comis fapta nici pe fondul consumului de droguri, nici pe fondul vreunei boli psihice.

Ancheta în cazul lui Parfenie este încă în derulare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Rezultatele la probele de sânge au arătat că acesta nu era sub influenţa drogurilor, ci doar a alcoolului la momentul săvârșirii faptelor. Specialiştii în psihiatrie au arătat că tânărul nu avea probleme de natură psihică şi avea discernământ la momentul atacului violent.

La data de 12 noiembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, inculpatul fiind dus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila. Măsura a fost ulterior prelungită. Parfenie a stat o perioadă și la Penitenciarul Jilava. La data de 20 noiembrie el a fost dus de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila la Penitenciarul spital din Bucureşti, după ce procurorul a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) “Dr. Mina Minovici” Bucureşti. După efectuarea expertizei psihiatrice el a revenit în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.

Articolul precedentDacia Unirea a adus un atacant cu care speră să rezolve problemele din ofensivă
Articolul următorArest preventiv pentru gălățeanul care a comis trei infracțiuni prin metoda ”accidentul”