Autorul atentatului terorist de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie a primit încă o lună de arest preventiv. Judecătorii au admis, miercuri, 6 februarie 2019, propunerea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a mandatului de arestare preventivă până pe data de 11 martie inclusiv.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de la Tribunalul Brăila, Mircea Ciutac, care se ocupă de acest caz, a primit săptămâna trecută de la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) „Mina Minovici” rezultatul expertizei psihiatrice a lui Marius Valentin Parfenie, din care reiese că acesta „are discernământ şi nu are vreo problemă psihică”.

De asemenea, Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Iaşi a transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila rezultatul probelor de sânge, care arată că Parfenie nu se afla sub influenţa drogurilor în momentul în care a comis fapta, dar avea o alcoolemie în sânge de 1,25 grame ‰.

Pe 11 noiembrie 2018, un tânăr de 20 ani a rănit zece persoane, după ce a intrat cu maşina în uşile de acces de la Mall Brăila, la puţin timp după ce a înjunghiat un bărbat şi a rănit doi pietoni aflaţi pe centura oraşului.

Procurorii DIICOT au deschis în acest caz un dosar, iar procurorii Serviciului Teritorial Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, fiind vorba de un dosar distinct de cel deschis la Tribunalul Brăila.

Articolul precedentPutea să facă o faptă bună! Acum are dosar penal!
Articolul următorUpdate: Video: Incendiu într-o hală a unui service auto din Brăila