Încă 30 de zile de arest preventiv pentru atacatorul de la Mall Brăila

Autorul atentatului terorist de la Mall Brăila, Marius Valentin Parfenie a primit încă o lună de arest preventiv. Judecătorii au admis, miercuri, 6 februarie 2019, propunerea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de prelungire a mandatului de arestare preventivă până pe data de 11 martie inclusiv.

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de la Tribunalul Brăila, Mircea Ciutac, care se ocupă de acest caz, a primit săptămâna trecută de la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) „Mina Minovici” rezultatul expertizei psihiatrice a lui Marius Valentin Parfenie, din care reiese că acesta „are discernământ şi nu are vreo problemă psihică”.

De asemenea, Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Iaşi a transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila rezultatul probelor de sânge, care arată că Parfenie nu se afla sub influenţa drogurilor în momentul în care a comis fapta, dar avea o alcoolemie în sânge de 1,25 grame ‰.

Pe 11 noiembrie 2018, un tânăr de 20 ani a rănit zece persoane, după ce a intrat cu maşina în uşile de acces de la Mall Brăila, la puţin timp după ce a înjunghiat un bărbat şi a rănit doi pietoni aflaţi pe centura oraşului.

Procurorii DIICOT au deschis în acest caz un dosar, iar procurorii Serviciului Teritorial Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, fiind vorba de un dosar distinct de cel deschis la Tribunalul Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.