Incendiu la o fabrică de brânză situată la parterul unui bloc

Sâmbătă seara, la ora 23.26, Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu 2 ASAS pentru stingerea unui incendiu la o unitate de alimentație publică situată la parterul blocului B15 de pe strada Roșiori, la intersecție cu strada Școlilor.

Incendiul a fost semnalat de locatarii din bloc care au văzut flăcările care se apropiau de conductele de gaze pe ferestrele unității respective situate înspre curtea interioară a blocului. La fața locului au venit și echipele de la Distrigaz și Electrica, care au întrerupt furnizarea energiei electrice și a gazelor până la lichidarea incendiului.

Au ars 4 ferestre termopan din PVC, grăsimea de pe aragaz și de pe perete. S-au degradat pereții din celelalte încăperi ale locației pe o suprafață de circa 100 mp, și fațada blocului pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați.

Cauza probabilă a incendiului a fost un aparat de gătire nesupravegheat, lăsat în funcțiune sau supraîncins.

Locatarii din blocul respectiv au făcut în repetate rânduri sesizări la organele competente, fiind deranjați de mirosul puternic de la respectiva unitate care produce brânză.

Pompierii brăileni au spus că din construcție blocul a fost prevăzut cu spațiu de alimentație publică la parter, iar cum respectivul spațiu nu a suferit modificări nu se supune actualei legislații de securitate la incendiu. Ultimul control a avut loc în anul 2017.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.