Poliţiştii de frontieră brăileni au întocmit două dosare penale pentru infracţiuni de braconaj piscicol şi au reţinut în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 5.800 de lei şi 16,5 kg de peşte.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat trei persoane, care desfăşurau activităţi de pescuit comercial neautorizat, pe malurile fluviului Dunărea, în perioadă de prohibiţie.

Doi dintre ei foloseau o barcă din tablă cu motor ataşat şi o plasă de pescuit tip nailon în două fire, iar cel de al treilea utiliza o barcă din lemn cu motor ataşat, cu o plasă tip monofilament de 70 m lungime. Persoanele capturaseră cantitatea de 16,5 kg de peşte, speciile plătică şi scrumbie.

În ambele cazuri, colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit comercial în habitatele piscicole naturale în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Ambarcaţiunile, motoarele ataşate şi uneltele de pescuit, în valoare de 5.800 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar peştele a fost predat unei unităţi de profil pentru comercializare.

Articolul precedentMicu respins la proba dosarului, Chirciu respinsă la proba scrisă – CJP Brăila rămâne tot fără director executiv
Articolul următorUn brăilean s-a ales cu dosar penal! Tânărul a condus un autoturism neînmatriculat!