Micu respins la proba dosarului, Chirciu respinsă la proba scrisă – CJP Brăila rămâne tot fără director executiv

CJP Brăila
CJP Brăila

Vineri, 19 aprilie a.c., s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcției de Director executiv al Casei Județene de Pensii Brăila. Postul a rămas vacant după demisia lui Sorin Enache din această funcție. La concurs s-au înscris doi candidați. La proba scrisă a rămas doar unul, care nu a întrunit însă punctajul necesar pentru câștigarea concursului.

Fostul Director Executiv al Casei Județene de Pensii Brăila, Sorin Enache a demisionat din funcție în luna februarie 2019, iar pe data de 19 martie a fost anunțat concursul pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante. Până pe 8 aprilie, când a fost data limită de depunere a dosarelor, s-au înscris la concurs Alexandru Micu și Delia Onița Chirciu. 

Sorin Enache a fost numit prima dată director al Casei Județene de Pensii Brăila în anul 2005, în guvernarea Alianei Dreptate și Adevăr. În 2007 a fost schimbat din funcție, dar a revenit în 2009. De atunci el a ocupat această funcție până în februarie 2019.

Alexandru Micu, fost director la ECO SA Brăila, a fost respins la proba dosarelor deoarece nu a făcut dovada îndeplinirii condiției de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice conform art. 57 alin. (6) lit. b) din Legea 188/1999 republicată. Acesta a făcut contestație, dar și aceasta i-a fost respinsă. Micu a mai participat la începutul anului la un concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru postul de şef serviciu în cadrul Serviciului de producţie statistică şi preţuri de la Direcţia Regională de Statistică Brăila. Nici atunci nu i-a fost primit dosarul din pricina faptului că nu şi-a putut dovedi vechimea în specialitatea studiilor. Micu susține cei din conducerea “ECO” refuză să îi elibereze o adeverinţă conform căreia are o vechime de 8 ani ca economist, deşi el consideră că a activat ca director al acestei societăți tocmai în baza acestei calificări. La începutul lunii februarie acesta a participat şi la un concurs pentru un post de auditor la Consiliul Judeţean Brăila, însă, deşi s-a calificat, nu a reuşit să obţină postul.

La concursul organizat de ANFP pentru funcția publică de Director executiv al Casei Județene de Pensii brăila a rămas doar Delia Onița Chirciu, din Făurei, de profesie expert contabil. 

La proba scrisă Delia Onița Chirciu a obținut doar 42,9 puncte și a fost declarată respins. Astfel postul de Director Executiv al Casei Județene de Pensii Brăila rămâne vacant până la organizarea unui nou concurs de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.