Dacia Unirea Brăila a jucat astăzi ultimul meci pe teren propriu în liga a 2-a. Adversara echipei brăilene a fost Farul Constanța, echipă care avea nevoie de puncte la Brăila pentru a se salva matematic de la retrogradare înaintea ultimei etape. După o primă repriză ”albă” SSC Farul Constanța a marcat de două ori în partea a doua a meciului și și-a adjudecat toate cele trei puncte la Brăila, cu o victorie cu scorul de 2-0 (0-0). La final jucătorii lui Grigoraș au salutat galeria formată din circa 80 de persoane venite de la Constanța să-și încurajeze favoriții.

Cu mai multe absențe în lot, dar și pe un teren cu denivelări și cu iarbă netunsă, echipa lui Petre Grigoraș s-a chinuit în primele 45 de minute și nu și-a creat prea multe ocazii de poartă. În minutul 4 Păun a șutat de la marginea careului, poziție centrală, dar mingea a lovit un jucător al gazdelor și a ieșit în corner. În minutul 9 brăilenii au avut o acțiune mai periculoasă de atac, dar centrarea lui Konyeha a fost deviată în corner de un apărător al Farului. În minutul 16 Jallow a șutat slab din coțul careului și Avram a reținut.

În minutul 39 Da Costa i-a pasat în stânga lui Fotescu, însă Coteț a fost mai rapid și i-a luat fața jucătorului de la Farul. În minutul de prelungiri al primei reprize Rosado a reluat cu capul peste poarta lui Moldoveanu și la pauză scorul a fost 0-0.

În minutul 47 Farul a deschis scorul. Georgian Păun a șutat de la 18 metri lateral stânga, Moldoveanu a respins o minge care se îndrepta spre vinclu, dar balonul a ajuns la Nicolae Moise, aflat la 12 metri de poartă, iar acesta a șutat pe colțul scurt și a marcat pentru 0-1.

În minutul 53 Da Costa a centrat în fața porții, dar Moroianu a reușit să blocheze șutul lui Păun. Două minute mai târziu Diakite a trimis spre poartă de la 10 metri, Avram a scăpat mingea din mână, dar tot el a scos de pe linia porții și a evitat golul egalizator.

În minutul 57 Păun a șutat de la 18 metri perpendicular pe poartă, dar mingea a trecut pe lângă bara porții lui Moldoveanu. În minutul 66 constănțenii au obținut o lovitură liberă de la 17 metri, perpendicular pe poartă, dar Silva Soares a șutat în Coteț.

În minutul 72 Ciucureanu a trmis mingea în poarta Farului, dar golul a fost anulat pentru poziție afară din joc a fotbalistului brăilean. Peste patru minute Jallow a scăpat spre poarta oaspeților, a intrat în careu, dar mingea i-a sărit din față și Avram a reținut.

În minutul 77 Păun a centrat de pe dreapta, Moise a retrimis cu capul în centrul careului, dar Rosado a șutat pe lângă poartă de la circa 14 metri.

În minutul 82, fostul jucător al Farului, Lamie Diakite a șutat multe pe lângă oartă de la 16 metri poziție centrală, după o pasă primită din dreapta, de la Ciucureanu.

În minutul 84 oaspeții au marcat și golul doi. La o centrare de pe dreapta, Georgian Păun a fost găsit liber la 10 metri de poartă și nu l-a iertat pe Moldoveanu.

În minutul 89 Ciucureanu a pasat în adâncime pentru Jallow , dar acesta a fost deposedat de Ehman și tabela a rămas și după cele trei minute de prelungiri 0-2 pentru Farul Constanța.

Dacia Unirea: Iul. Moldoveanu – Coteţ, Diakite, Moroianu, Van den Driest – Val. Robu (min. 85 S. Sava), Căruţă, Konyeha (min. 62 T. Subțirică), M. Mihalcea (min. 69 Băcanu), Ciucureanu -Jallow. Antrenor: Florentin Petre

SSC Farul: R. Avram – Mih. Şandru (min. 71 Zamfir), Antoche, Ehmann, Sabangeanu (min. 77 Pacionel) – M. Fotescu (min. 58 Diogo Gomes), Celestino Silva Soares, Diogo Rosado, R. Miranda – Nic. Moise, Păun. Antrenor: Petre Grigoraş

Articolul precedentMai multe gospodării din satul Lanurile inundate în urma ploii de astăzi
Articolul următorStructurile MAI angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor europarlamentare