Ionel Cândea repus în drepturi de o decizie a Curții de Apel Galați

Curtea de Apel Galați obligă Consiliul Județean Brăila să reia procedura de evaluare a managerului la Muzeul Brăilei ”Carol I”. Ionel Cândea a câștigat procesul intentat în care contesta două Dispoziții ale CJ Brăila privind prin care se admitea rezultatul evaluării managerului Ionel Cândea și înceta mandatul în urma notei primite din partea comisiei de evaluare. Decizia Curții de Apel Galați este din 9 noiembrie, iar Cândea și-a dat demisia începând cu 18 noiembrie 2021, din motive de sănătate.

Managerul Ionel Cândea spune că prin decizia Curții de Apel galați i se recunoaște calitatea neîntreruptă de manager al Muzeului Brăilei și a cerut să i se acorde drepturile salariale pentru perioada iunie-noiembrie 2021.

”Curtea de Apel Galați casează sentinţa nr. 347/07.07.2021, pronunţată de Tribunalul Brăila şi în rejudecare: Admite acțiunea. Anulează Dispoziţia nr. 88/12.04.2021 şi Dispoziţia nr. 92/13.04.2021 emise de către pârât. Obligă pe pârât să reia procedura de evaluare anuală a reclamantului. Obligă pe pârât să plătească reclamantului suma de 2100 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din 09.11.2021”, se arată pe siteul instituției.

Ionel Cândea nu se întoarce la conducerea Muzeului Brăilei ”Carol I” din cauza unor probleme grave de sănătate. Managerul este internat în spital din 5 noiembrie, fiind confirmat cu virusul COVID-19. În plus, Ionel Cândea a fost diagnosticat și cu diabet zaharat de tip II. de precizat că acesta are 71 de ani. 

Având în vedere decizia Curții de Apel, Ionel Cândea și-a cerut drepturile salariale pentru perioada aprilie-noiembrie 2021, perioadă în care nu se mai afla în funcție în urma evaluării .

ImagineImagineImagine
Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.