Declarațiile primarului, vis-a-vis de eliminarea taxei pe apa de ploaie au încins spiritele liberalilor. Mai mulți consilieri i-au atras atenția edilului asupra faptului că liberalii, care dețin case și terenuri, își plătesc impozitele la timp, iar acuzațiile nu sunt decât niște declarații populiste.

Primarii spun lucruri trăsnite! Dacă ar fi candidat la caștingul emisiunii lui Virgil Ianțu, cu siguranță ne-ar fi distrat. Partea proastă este că în situația actuală, este singurul care se distrează… pe banii noștri! Primarul PSD ne anunță ca toți locuitorii urbei, care trăiesc la bloc, vor plăti taxa pe apa de ploaie, pentru liberalii care trăiesc la case… te doare mintea!”, a răbufnit consilierul local Sorin Ioniță.

Liberalul a explicat faptul că cei care dețin case cu terenuri plătesc impozit pe măsură, iar impozitul unei persoane, care locuiește într-un apartament cu o camera, nu se poate compara cu impozitul celui deține o casă pe zeci de hectare.

Trecând peste declarația populistă, hai să vedem cum stăm la capitolul contribuțiilor la bugetul local. În cazul unui proprietar de casă și teren, sau a unui proprietar de apartament la bloc. Și am să mă dau exemplu pe mine: impozitul anual pe apartament este aproximativ 220 lei, iar la casa cu teren aferent, plătesc în jur de 1600 lei”, a declarat consilierul liberal.

Sorin Ioniță consideră ca afirmațiile făcute de primar, în conferința de presă, chair dacă au fost în spirit de glumă, sunt doar declarații populiste și a atras atenția asupra faptului că subvențiile, prevăzute de Lege, fac parte din modificările aduse de PSD la ”Legea Varga”.

Revenind la declarația aberantă a domnului primar, vis-a-vis de ”Legea Varga”, Lege care oferă oportunitatea eliminării taxei pe apa de ploaie, și oprindu-ne la componența socială, aceea cu subvenționarea pentru anumite categorii sociale, păi ăsta-i rodul emanațiilor socialiste, ale parlamentarilor PSD, adică acțiuni de-alea populiste, care-i fac plăcere primarului!”, a declarat liberalul Sorin Ioniță.

 

Articolul precedentBărbat din județul Mureș, acuzat de furtul a 1900 de lei din casa unui bătrân din comuna Viziru
Articolul următorComedia între hohot și lacrimă