Iulian Chiriac va candida, din partea PSD, la alegerile locale din 2020

Primarul și președintele Consiliului Județean Brăila nu vor participa la ultimul Cex organizat de PSD, înaintea alegerilor prezidențiale. Cei doi șefi ai administrației locale vor fi în concediu în acea perioadă, în ciuda faptului că PSD va desemna la acest congres candidatul la cursa pentru Cotroceni.

Întrebat despre o posibilă candidatură a sa din partea altui partid decât PSD, Iulian Chiriac a declarat:

În primul rând, eu vă spun că sunt la PSD. În momentul în care voi anunța candidatura mea, și vă spun foarte sincer că voi candida, cu siguanță, am vorbit și cu domnul primar și vom candida împreună. Amândoi suntem la PSD și vom fi candidații de la PSD(…)

Eu, personal, îmi voi depune candidatura la partid. Dacă partidul va spune că eu nu sunt cel mai bun candidat la președinția Consiliului Județean, din partea PSD-ului, atunci va fi decizia mea personală.

Eu sper să ne depunem candidaturile cât mai repede, am și discutat lucrurile acestea la partid, este foarte bine și foarte important să știm dinainte cine vor fi candidații, care va fi lista de consilieri pentru a începe o precampanie, să spunem obrăzată”.

 

 

Iulian Chiriac susține că, în cazul în care PSD nu va fi de acord să-l susțină în cursa electorală, va face declarații la acel moment vis-a-vis de adeziuna sa la un alt partid.

Președintele nu a negat că are o relație de prietenie cu europarlamentarul Mihai Tudose, relație care stârnește tot felul de zvonuri privind plecarea sa la ProRomânia.

Eu vă spun că nu mă agrează doar colegii, ci și ceilalți opozanți. Am o relație foarte bună cu toți primarii și am o relație foarte bună cu marea majoritate a consilierilor.

În ceea ce privește viitorul meu politic, va fi o decizie a partidului și apoi o decizie a mea, personală”, a declarat președintele Iulian Chiriac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.