Judecătorul Traian Bucălau a decedat astăzi dimineață

Fostul președinte al Tribunalului Brăila, Traian Bucălău, ieșit la pensie anul acesta, la sfârșitul lunii aprilie, a decedat în această dimineață. Anunțul a fost făcut de deputatul Vasile Varga, bun prieten al judecătorului Traian Bucălău, pe o rețea de socializare. Bucălău ar fi avut probleme medicale.

Traian Bucălău a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii Al. I Cuza Iaşi în anul 1982. În perioada 1 noiembrie 1983- 14 noiembrie 1990, Bucălău a fost judecător la Judecătoria Brăila, apoi între 15 noiembrie 1990 – până în 29 aprilie 2018 a fost judecator la Tribunalul Brăila.

În perioada 1 noiembrie 1996 – 20 martie 2002 a fost vicepreşedinte la Tribunalul Brăila, iar în perioada 1 iulie 2002 – 30 octombrie 2009 a fost preşedinte al Tribunalului Brăila. De la 1 ianuarie 2010 a fost reînvestit în funcția de președinte al Tribunalului Brăila.

Vasile Varga a transmis astăzi un mesaj pe facebook în care îşi exprimă regretul faţă de dispariţia lui Traian Bucălău.

Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi, la cele veşnice, a celui ce a fost judecator Traian Bucălău (fost preşedinte al Tribunalului Brăila). L-am preţuit ca OM pentru onestitatea şi dragostea pe care le-o arăta celor apropiaţi, iar ca profesionist i-am apreciat corectitudinea şi dorinţa de a fi echidistant în toate speţele pe care le-a avut în lucru de-a lungul unei cariere prodigioase. Lasă în urma lui un gol imens, o durere greu de cuprins în cuvinte. Condoleanţe familiei indoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris deputatul Vasile Varga pe o rețea de socializare.

Traian Bucălău a fost eliberat din funcția de judecător al Tribunalului Brăila printr-un decret semnat de Președintele Klaus Iohannis pe 23 aprilie 2018. Pe 2 februarie 2017, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât acordarea avizului anual pentru menţinerea în funcţie a lui Traian Bucălău, judecător la Tribunalul Brăila, după împlinirea vârstei de 65 ani, pe perioada 29 aprilie 2017 – 29 aprilie 2018.

Traian Bucălău a fost de mai multe ori și președinte în Birourile Electorale de Circumscripție Județeană Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.