La Brăila, chiar dacă sunt 150 de posturi mai puțin față de anul trecut, nimeni nu va fi indisponibilizat din sistemul de învățământ

Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 4884 din 31.08.2018 a pus pe jar învățământul românesc. Conform ordinului, peste 4300 de posturi din întreaga țară se vor reduce în sistem.

La nivelul județului Brăila, în noul an școlar s-au redus numărul posturilor din învățământul preuniversitar de stat finanțat din bugetele locale ale consiliilor locale și consiliului județean cu 150. Din cele 150 de posturi reduse, 145 sunt de la învățământul de masă și 5 de la învățământul special și CJRAE.

Conducerea ISJ Brăila spune că nu există disponibilizări, iar acel ordin al Ministerului Educaţiei Naţionale se referă la repartizarea numărului de norme pentru fiecare judeţ în parte pentru anul şcolar 2018-2019.

La nivelul judeţului Brăila nu există situaţia ca cineva să plece din sistem. Nicio persoană angajată pe perioadă nedeterminată în sistem, personal didactic de predare, didactic auxiliar sau nedidactic nu va fi disponibilizat.

Pentru anul şcolar 2017-2018, au fost alocate 4805 norme, cu 150 mai multe faţă de anul acesta. Cele 150 de norme care apar cu minus sunt reprezentate de persoane care au ieşit la pensie sau nu mai sunt în sistem din cauza comasărilor sau a numărului scăzut de clase faţă de anul şcolar trecut. Numărul mai mic de norme de anul acesta nu afectează locurile de muncă actuale ale personalului din învăţământul brăilean. Nimeni din sistemul de învăţământ brăilean, cadre didactice de predare, personal auxiliar sau nedidactic nu va fi disponibilizat”, a spus inspectorul școlar general adjunct Viorel Botea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.