Data de 30 noiembrie, o dată importantă pentru ortodocşii de pretutindeni, care celebrază în această zi praznicul Sfântului Apostol Andrei. 

Sfântul este considerat prin tradiţie ocrotitorul ţării noastre.

Începând cu anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea să fie însemnată cu crucea roșie în calendarul bisericesc.

Andrei este cunoscut și drept „cel dintâi chemat„ (la apostolie)

L-a însoțit pe Iisus Hristos prin Țara Sfântă. A fost martor la minunile pe care Le-a săvârșit și s-a pătruns de învățăturile Lui.

Născut la Betsaida, fiul lui Iona i s-a alăturat Mântuitorului împreună cu fratele său, sfântul Petru, cei doi devenind astfel primii Apostoli ai lui Hristos. Înainte de a fi „întâiul chemat” între Apostoli, Sfântul Andrei i-a fost ucenic Sfântului Ioan Botezătorul, care i-a insuflat dragostea pentru mult-aşteptatul Mesia. Din acel moment L-a urmat pe Iisus, însoţindu-L în Ţara Sfântă şi propovăduind învăţăturile Domnului, după cum spune şi Calendarul Ortodox.

Articolul precedentÎn ce situații pot verifica polițiștii identitatea unei persoane
Articolul următorPatru persoane arestate preventiv în urma perchezițiilor desfășurate joi de DIICOT – Biroul Teritorial Brăila