Patru persoane arestate preventiv în urma perchezițiilor desfășurate joi de DIICOT – Biroul Teritorial Brăila

În urma perchezițiilor efectuate joi dimineață de procurorii DIICOT, în cartierul Lacu Dulce din municipiul Brăila, judecătorii de la Tribunalul Brăila au hotărât arestarea preventivă pentru 3 bărbați, un al patrulea a fost pus sub control judiciar 60 de zile, iar o altă persoană a fost pusă în libertate după ce fusese reținut 24 de ore.

Printre cei cărora li s-a dat hotărâre de arestare preventivă se află și Stănel Lăcătuș, cunoscut ca Stănel Corbu, lider al lumii interlope din cartierul Lacu Dulce. Acesta nu a fost însă găsit în momentul perchezițiilor și a fost arestat în lipsă.

Iată soluția dată de Tribunalul Brăila, vineri seară, după ce procurorii au cerut arestarea preventivă pentru suspecții vizați de percheziții:

„Admite în parte propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila.(…) Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor STAN CRISTIAN GICĂ, GORGOVAN AURELIAN şi PAVEL ION, pe o durată de 30 de zile, de la 29 noiembrie 2019 şi până la data de 28 decembrie 2019, inclusiv. De asemenea se dispune arestarea preventivă a inculpatului LĂCĂTUŞ STĂNEL pe o durată de 30 de zile, începând cu data prinderii şi încarcerării. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor STAN CRISTIAN GICĂ, GORGOVAN AURELIAN, PAVEL ION şi LĂCĂTUŞ STĂNEL. Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila în privinţa inculpatului GHEORGHE ROBERT FLORIN, iar faţă de inculpatul GHEORGHE ROBERT FLORIN măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile începând cu data de 29 noiembrie 2019 şi până la data de 27 ianuarie 2020, inclusiv. Dispune punerea în libertate, de îndată, a inculpatului GHEORGHE ROBERT FLORIN din starea de reţinere.”

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2019, pe raza municipiului Brăila s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop derularea de activități pe linia traficului cu droguri de mare risc.

Nucleul acestui grup a fost reprezentat de mai mulți locuitori ai unui cartier mărginaș al municipiului Brăila, zonă în care erau depozitate și drogurile, aprovizionarea cu acestea realizându-se atât din țară, cât și din străinătate.

În urma acțiunii, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au fost aduse, în vederea audierii, peste 100 de persoane.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și a luptătorilor din cadrul Serviciului de Intervenții și Acțiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.