Muzeul Brăilei „Carol I” vă invită luni, 29 mai 2023, ora 13, la sediul din Piața Traian, nr. 3, sala „Regele Ferdinand și Regina Maria”, la lansarea cărții ”O mie de lumi…1950”, autor Costin Gagu. Cartea a apărut anul acesta la Editura Junimea și va fi lansată prima dată la târgul de carte Bookfest 2023, în data de 28 mai, la standul Editurii Junimea.

Prezintă: dr. Zamfir Bălan, cercetător, Muzeul Brăilei „Carol I” și Anton Marțian, profesor, Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” Brăila. Moderator: Mirela Vernescu, muzeograf, Muzeul Brăilei „Carol I”.

„Un testament târziu dezvăluie un roman istoric incendiar despre o dramă a anilor de după război, atunci când instaurarea comunismului nu a fost doar o simplă răsturnare socială, ci o continuă amalgamare de destine şi tragedii. În oglinda timpului, istoria locului se dezvăluie ca o tornadă de realism politic şi social, unde destine se prăbuşesc, dispar sau se transformă” a declarat dr. Mirela Vernescu, Muzeul Brăilei „Carol I”.

Costin GAGU a absolvit Facultatea de Istorie – Universitatea „Ovidius” Constanţa, promoția 1997. În 2010 – Master of Arts EURUS – Studii Europene şi EuroAsiatice la Universitatea Carleton, din Ottawa, Canada. Între anii 1993-1995 a lucrat ca ziarist la „Cuget Liber” – Constanţa; 1995-1997 – ziarist la „Telegraf/TV Neptun” Constanţa. Din 2012 este profesor la Peel District School Board – Ontario, Canada. În 2000 a publicat Istoria presei dobrogene 1945-1989, la Editura Mondograf din Constanţa.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentPercheziții în Brăila și Gropeni la persoane bănuite pentru fapte de braconaj piscicol
Articolul următorÎn timpul unei acțiuni de tip BLITZ pe raza localității Gropeni, polițiștii brăileni au identificat în trafic un brăilean sub influența alcoolului