Percheziții în Brăila și Gropeni la persoane bănuite pentru fapte de braconaj piscicol

Ieri, 24 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila-Secția 2 Poliție Rurală Brăila, Biroul Județean de Poliție Transporturi și un angajat al Administrației Parcului Național Balta Mică a Brăilei au efectuat 4 percheziții la domiciliile mai multor persoane, pe raza municipiului Brăila și a localității Gropeni, bănuite pentru fapte de braconaj piscicol.

Astfel, la domiciliul unui tânăr, în vârstă de 23 de ani, din satul Gropeni, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor trei plase de pescuit, într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial prevăzută de art 64 lit. i din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, pe malul stâng al fluviului Dunărea, a fost identificat un cort amenajat aparținând unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Brăila, unde au fost descoperite și ridicate în opt plase de pescuit.

Totodată, lângă cort, a fost descoperit un motor artizanal de ambarcațiune pentru care bărbatul în cauză nu deținea documente de proveniență, iar în autoturismul proprietatea acestuia a fost găsită și ridicată cantitatea de 51,8 de kg de pește din speciile crap, somn și sânger.

Bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, prevăzute de art 64 lit. i și  h din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.