Lansare de carte la secția de Etnografie a Muzeului Brăilei Carol I

Secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” vă invită miercuri, 22 ianuarie 2020, de la ora 15.00, la sediul din strada Polonă nr. 14, la lansarea cărții ”Marșul nucilor pe mare”, de Valeriu Valegvi. Invitat: Adi Secară, scriitor. Partener: Armanda Fipine, jurnalist. Moderator: dr. Brândușa Ilie, muzeograf, secția „Etnografie”.

Activitatea este prima din cadrul proiectului Întâlnirile interculturale de la Etnografie, proiect inițiat de secția „Etnografie” a Muzeului Brăilei „Carol I” și realizat în parteneriat cujurnalista Armanda Filipine.

Proiectul se adresează elevilor și cadrelor didactice din orașul și județul Brăila având ca scop promovarea patrimoniului material și imaterial specific zonei noastre etnoidentitare. Vor avea loc întâlniri, tururi muzeale și dialoguri despre tradițiile românești și ale tuturor etniilor din orașul Brăila (îndeletniciri casnice, meșteșuguri tradiționale, meșteșuguri artistice, port popular, sărbători și obiceiuri cu dată fixă și dată mobilă, gastronomie tradițională, tradiția văzută din perspectivă literară și muzicală, fotografia/cartea poștală ca document etnografic). O parte importantă a proiectului va fi dedicată întâlnirilor cu scriitorii și specialiștii din muzee, lansărilor de carte și lecturilor publice.

Perioada de desfășurarea a proiectului: ianuarie-decembrie 2020.

Poet de mare rafinament, acribios lucrător asupra textului liric, Valeriu Valegvi își întâmpină cititorul cu o nouă carte de poeme: Marșul nucilor pe mare. Cum și altădată spuneam, avem de-a face cu un poet al meditației romantice, realizând din fiecare poem al cărții un fel de simfonie ființială, eminanemente epifanică. În final, ca addenda, zece poeme în limba engleză sub titlul Guffawing with the sea, în traducerea de excepție a doamnei Brîndușa Ilie, întregesc atmosfera cărții de față.

Apostol al trăirilor autentice, fără a utiliza artificii ale ingineriei poetice, grefându-și discursul pe o filosofie a ființei care oferă unitate întregului, Valeriu Valegvi ne oferă prin Marșul nucilor pe mare o carte cuceritoare, de al cărei magnetism își va da seama cititorul.” spune Daniel Corbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.