Lucrări valoroase realizate la ediția a IV-a a Simpozionului de sculptură ”Nicăpetre” de la Brăila

Luni, 9 septembrie 2019, la ora 16, în curtea Colegiului Tehnic „C. D. Nenițescu” din Brăila, a avut loc festivitatea de închidere a Simpozionului Internaţional de Sculptură Monumentală „Nicăpetre”, ediţia a IV-a.

La festivitatea de încheiere a Simpozionului au fost prezenți președintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac, primarul municipiului Brăila, Marian Viorel Dragomir, managerul Muzeului Brăilei ”Carol I”, Ionel Cândea, și consilierul județean Marian Căpățână, inițiatorul acestui proiect.

La ediția din acest an au participat doar trei sculptori, aleși în urma preselecțiilor. Lucrările artiștilor vor fi expuse pe Bulevardul Independenței.

Ana-Maria Negară, brăileancă la origini, a participat la această ediție a Simpozionului ”Nicăpetre” cu proiectul Lumina Sfântului Duh, la care ea a ținut să mai adauge o mică frază: ”Sacrificiu pentru pace”. Această scluptură a fost concepută inițial pentru Papa Francisk, iar macheta realizată din ghips se află la Vatican. Ea a participat pentru a treia oară la acest Simpozion.

Vlad-Dan Perianu a participat la Simpozion cu proiectul Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere. Tavanxhiu Genti, din Italia, a participat cu proiectul Fragile. Acesta și-a terminat lucrarea mult mai repede și a plecat în Italia, nefiind prezent la Festivitatea de încheiere a Simpozionului ”Nicăpetre”.

Tema de la această ediție a fost realizarea de lucrări cu tema “Mitul cultural şi jertfelnic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.