Marfă contrafăcută la vânzare în două magazine din orașul Ianca

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune, pe raza județului Brăila, pe linia comercializării produselor contrafăcute sau falsificate.

Cu această ocazie au fost verificate 4 societăți comerciale, fiind constatate în flagrant două infracțiuni.

Polițiștii au găsit, pe raza orașului Ianca, 51 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, expuse la vânzare în cadrul unei societăți comerciale, al cărei administrator este o femeie de 47 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bunurile, în valoare de aproximativ 5.700 lei, poartă mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, iar reprezentantul unității comerciale nu le-a putut prezenta polițiștilor documente legale de proveniență pentru acestea. 

De asemenea, tot pe raza orașului Ianca, polițiștii au găsit 45 articole de îmbrăcăminte la societatea comercială a unui bărbat, în vârstă de 54 de ani.

Bunurile, în valoare totală de aproximativ 5.300 de lei, erau expuse la vânzare, deși purtau mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate.

Nici în acest caz, administratorul nu deținea documente legale de proveniență.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Totodată, ca măsură complementară, bunurile, în valoare totală de 11.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.