Marinarii militari vor sărbători Ziua Unirii Principatelor Române. Programul evenimentelor

 

Militarii din Forțele Navale Române vor participa marți, 24 ianuarie, în garnizoanele București, Constanța, Mangalia, Brăila și Tulcea, la ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor Române.

La București, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, va participa la ceremonia militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, organizată, la ora 10.00, la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei Române, și la ceremonia militară de decorare a drapelelor de luptă ale Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazu” și Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, de la ora 12.00, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

La Constanța, marinarii militari vor participa la ceremonia militară organizată în Piața Ovidiu, începând cu ora 10.00, iar la Mangalia reprezentanții Forțelor Navale Române vor lua parte la ceremonia militară organizată la ora 10.00, la Complexul Monumental din Piața Republicii. De asemenea, cu prilejul marcării Zilei Unirii Mici, se vor desfășura, în perioada 21-23 ianuarie, la Sala Coloanelor de la Cercul Militar Mangalia, campionatul național de șah ,,Cupa Unirii” și simpozionul și expoziția de carte ,,Unirea Principatelor Române”.

Militarii Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” vor participa la ceremoniile militare și religioase organizate începând cu ora 10.00, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Municipiul Brăila, de la ora 11.00, în Piața Tricolorului din Tulcea, și la ora 12.30, pe Platoul din fața Casei de Cultură a Orașului Însurăței.

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.