Măsuri de siguranță în CJ! Furtul de carburant va rămâne doar o amintire!

Consilierii județeni ai PNL au atras atenția în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean asupra consumului mare de carburant care este înregistrat de unele utilaje ale serviciilor publice subordonate.

”Autospecialei MAN i se atribuie un consum destul de mare de carburant, după părerea nostră, 5000 de litri lunar. Am făcut noi un calcul simplu, cu această cantitate ar trebui să se parcurgă 14.000 km lunar. Noi am vrea de la dumneavoastră un raport trimestrial cu tahograful respectiv, ca să vedem practic și cât se muncește. Poate într-o lună nu se lucrază, poate în alta se merge intens. Am dori și noi un raport trimestrial, privind consumul acestei autobaze”, a cerut consilierul liberal Vasile Varga.

Solicitarea a venit ca urmare a unui proiect aflat pe ordinea de zi cu privire la modificarea Anexei nr.1A, la Hotărârea Consiliului Județean nr.266/27 octombrie 2017, privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru consumul lunar de carburanți al aparatului propriu și al instituțiilor și serviciilor publice subordonate.

”Vom face un raport astfel încât această cantitate poate fi micșorată, sau mărită, în funcție de activitatea pe care o are. Tocmai de aceea am pus 5000 de litri, conform fișei tehnice a utilajului. În momentul în care el va funcționa, vom avea toate aceste rapoarte, la trei luni. In acel moment o să-l aveți la mapă. Eu vă spun că am luat hotărârea în Consiliul Județean să-i punem si o sondă litrometrică, ca să nu se mai fure nici motorina și să avem toate datele la zi”, a raspuns președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.