Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizită la Brăila!

Mâine, 20 august, ministrul sănătății Sorina Pintea va fi prezentă la Brăila la inaugurarea blocului ANL destinat specialiștilor din sistemul de sănătate

Sorina Pintea a vizitat în primăvara acestui an Spitalul Județean din Brăila, moment la care a acordat nota 6 unității medicale, cu promisiunea că va reveni peste 6 luni, pentru a vedea dacă situația s-a redresat.

Președintele spune însă că vizita ministrului are legătură cu acordarea primelor apartamente destinate medicilor și cadrelor medicale, care lucrează în Spitalul Județean.

Avem gata blocul tinerilor specialiști în sănătate. Comisia și-a făcut datoria, în momentul de față sunt 7 dosare, din cele 15, care sunt apte, cu toate documentele pentru a da apartamente medicilor. Va intra în ședința de luna aceasta, efectiv, cu hotărâre de consiliu. Vom stabili chiria, pentru că este o metodologie cam încâlcită, vom face o ședință extraordinară pentru a stabili chiria, pentru că se stabilește pe fiecare apartament, în funcție de venitul fiecărui medic, și vor fi înmânate cheile, astfel încât, până la sfârșitul lui septembrie, sau cel târziu octombrie, medicii să locuiască acolo”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Iulian Chiriac a ținut să precizeze că dosarele care au fost incomplete vor intra în etapa a doua, de validare, astfel încât toate apartamentele să fie populate.

Blocul are 31 de apartamente, cu regim de înălţime P+3E (parter + 3 etaje). Recepția construcției a fost făcută pe 5 iunie 2019. 14 apartamente sunt cu două camere, 5 apartamente au 3 camere, iar restul sunt cu o cameră. În ceea ce priveşte dotarea, apartamentele au fost prevăzute cu centrale termice şi nu sunt mobilate la cheie.

Construcţia la blocul destinat specialiştilor din sănătate a început în 2015 şi a costat peste 2 milioane de lei, lucrările fiind finanţate de Agenţia Naţională de Locuinţe. Imobilul se află în municipiul Brăila, pe şoseaua Buzăului, nr. 15 A, aproape de Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.