Minor de 10 ani la volanul unui tractor

Minor de 10 ani la volanul unui tractor
Minor de 10 ani la volanul unui tractor

La data de 07 septembrie 2019, polițiștii brăileni l-au depistat, pe drumurile publice, pe un minor de 10 ani, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule neînmatriculat.

Sâmbătă, la ora 19:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Şuţeşti au oprit, pe raza satului Maraloiu, comuna Gradiștea, un ansamblul de vehicule, compus din tractor şi o remorcă, ce nu aveau plăcuţe de înmatriculare.

Polițiștii au avut surpriza ca, de la volanul tractorului, să coboare un minor de 10 ani, din satul Maraloiu, comuna Gradiștea.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, anterior depistării, în jurul orei 15:00, tatăl minorului în cauză, în vârstă de 47 de ani, i-ar fi încredinţat ansamblul de vehicule unui localnic de 23 de ani, acesta conducându-l pe drumurile publice din localitate, deși nu deține permis de conducere corespunzător conducerii ansamblului rutier menţionat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 18:00, tânărul i-ar fi încredinţat ansamblul rutier minorului, pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu posedă permis şi conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere sau deține un permis necorespunzător categoriei.

Polițiștii atrag atenția proprietarilor de vehicule să fie responsabili și să fie atenți cui le încredințează spre conducere, întrucât pericolul la care sunt supuși participanții la trafic în astfel de situații este foarte mare.

Totodată, polițiștii le reamintesc acestora că, în conformitate cu prevederile Codului penal, îndredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis sau acesta este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.