Muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial distrusă de pirotehniștii de la ISU Brăila

În data de 16 noiembrie 2018, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, a distrus 16 elemente de muniție din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pirotehniștii de la ISU Dunărea Brăila a organizat şi desfăşurat, în Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de muniţie rămase neexplodate, rezultate în urma asanării terenului pe teritoriul judeţului în acest an.

Au fost distruse 16 elemente de muniţie rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, astfel: 8 proiectile explozive cal. 76 mm, un proiectil perforant cal. 75 mm, un focos de proiectil exploziv cal. 76 mm, 3 proiectile explozive cal. 100 mm, un proiectil exploziv cal. 122 mm, o bombă de aruncător cal. 82 mm şi o bombă de aruncător cal. 60 mm. Pentru distrugerea acestora se vor folosi aproximativ 9,6 kg exploziv.

Paza transportului şi asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrărilor de distrugere au fost asigurate de un echipaj al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila şi un echipaj al Poliţiei Rutiere Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.