Nici o persoană aflată în carantină în Brăila nu a încercat să plece din locație

Răspândirea zvonurilor false și a comentariilor care susțin astfel de zvonuri pe rețelele de socializare s-au înmulțit în perioada extinderii cazurilor de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu. Autoritățile atrag atenția celor care distribuie informații false pe rețelele de socializare că le pot fi întocmite dosare penale. 

Aseară, pe rețelele de socializare a apărut o informație conform căreia câteva persoane ar fi fugit din centrul de carantină instituționalizată din municipiul Brăila.

Un alt zvon a fost că o persoană cu masca pe figură a fost văzută ieșind din incinta locației în care se află persoanele aflate în carantină. Informația este tot una falsă, persoana respectivă fiind una dintre persoanele responsabile cu aducerea mesei și strângerea gunoaielor. De precizat că toate persoanele aflate în carantină sunt închise în camere și nu pot nici măcar ieși pe hol, iar verificarea lor se face de cel puțin 3 ori pe zi, atunci când li se aduce mâncarea. 

Autoritățile brăilene dau asigurări că nimeni nu a fugit din centrele de carantină instituționalizată, iar persoanele care au pornit aceste știri false riscă dosar penal, conform deciziilor luate de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență prin care exprimări pompoase/alarmiste, tratamente naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirus, greșeli gramaticale, îndemnul de a da mai departe. „Comunicarea de informații false se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, atrag atenția autoritățile.

Autoritățile spun că locația în care se află cele 36 de persoane în carantină este păzită de echipaje ale jandarmeriei, iar zona este monitorizată video. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.