Chiar dacă și în județul Brăila avem peste 85 de persoane izolate voluntar la domiciliu pentru monitorizarea medicală, nu există niciun motiv real de panică. În momentul de față, la Brăila, nu avem nicio persoană în carantină, iar cei izolați la domiciliu, sunt în stare bună.

Este normal ca apariția cazurilor de coronavirus în Europa și confirmarea a 3 cazuri în Gorj, Maramureș și Timiș să creeze o stare de îngrijorare, dar autoritățile asigură că situația este tratată cât se poate de serios și nu există niciun motiv real de alarmare.

În ceea ce privește măsurile care se impun în astfel de situații, fiecare autoritate și instituție comunică în permanență pentru a ține situația sub control și a elimina, pe cât posibil, orice risc legat de coronavirus.

Printre aceste măsuri se numără și înștiințarea unităților administrativ teritoriale despre persoanele care solicită sprijin în vederea asigurării alimentației necesare și a altor necesități de trai, pe perioada izolării la domiciliu.

Prefectul Cătălin Boboc a declarat astăzi că s-a dispus și informarea persoanelor autoizolate cu privire la încălcarea legislației în vigoare. Altfel spus, cei care nu respectă recomandările privind izolarea voluntară la domiciliu sau îl părăsesc mai devreme de 14 zile risca amenzi de până la 20.000 lei, iar dacă aceasta are ca urmare răspândirea unei asemenea boli, devine infracțiune și se pedepsește conform Art. 352 din Codul Penal.

Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase „prof.dr. Matei Balș” că pacientul din județul Gorj depistat cu noul Coronavirus (COVID-19) a fost retestat în cursul zilei de astăzi, testele având rezultat negativ.

Reprezentanții institutului au anunțat că, în următoarea perioadă, pacientul va fi testat a treia oară. Dacă rezultatul va fi tot negativ atunci pacientul este considerat vindecat și va fi externat. După externare pacientul nu trebuie să mai fie izolat la domiciliu sau în carantină.

În cursul zilei de astăzi, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat din județul Maramureș și o femeie din județul Timiș. Starea de sănătate a pacienților are, în acest moment, o evoluție pozitivă.

În România sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 47 de persoane se află în carantină, iar 8.356 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Diferențele față de datele transmise la ora 10.00, provine din cauza faptului că Direcția de Sănătate Publică Gorj a transmis incorect datele pentru informarea din prima parte a zilei.

Totodată, în județul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de „neglijență în serviciu”, polițiștii și procurorii autosesizându-se ca urmare a informațiilor comunicate public de către Ministerul Sănătății.

Vă reamintim că a fost operaționalizată linia telefonică TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (Coronavirus). Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Articolul precedentSpaţiul Privat Virtual – Serviciul online disponibil pentru persoanele fizice și juridice
Articolul următorChiriac răspunde atacurilor lui Iordache