O defecțiune la centrala termică a lăsat fără căldură Colegiul ”Bălcescu” și Liceul de arte

O avarie la sistemul de încălzire de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” a lăsat fără căldură acest liceu, dar și două corpuri de clădire de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”. Problemele la centrala termică instalată în urmă cu 9 ani au apărut încă de ieri şi în prezent se lucrează la remedierea defecțiunii.

Consiliul de Administraţie al Colegiului ”Nicolae Bălcescu” a luat decizia de suspendare a cursurilor în zilele de miercuri şi joi, pe 28 şi 29 decembrie și se speră ca până luni, 3 decembrie, să fie remediată defecțiunea.

De altfel, pe lângă problemele legate de temperaturile scăzute, la Colegiul Nicolae Bălcescu decizia de suspendare a cursurilor s-a luat și din cauza zgomotelor făcute de lucrările care se efectuează pentru a remedia defecțiunile.

La Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, care funcționează cu agent termic de la aceeași centrală, la două corpuri de clădire, cursurile se desfășoară în regim de avarie, câte 35 de minute ora de curs și 5 minute pauză.

Directorul Liceului ”H. Darclee”, Nicoleta Brînzia a spus că în Consiliul Profesoral s-a luat decizia de a continua cursurile ca urmare a faptului că, fiind un liceu vocațional, va fi mai dificil de recuperat cursurile, în special a orelor de la specialitățile de vocațional.

Aceasta a precizat că dacă în următoarele zile temperaturile nu vor permite desfășurarea cursurilor se va putea lua și aici decizia de suspendare a cursurilor, dar ieri și astăzi cursurile în corpurile de clădire rămase fără căldură s-au desfășurat în ”regim de avarie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.