O victorie care demonstrează că HC Dunărea poate emite pretenții la podium

Dunărea Brăila  a reușit a doua victorie în decurs de 4 zile, după victoria categorică din deplasarea de la Buzău, fetele lui Morten SSoubak au câștigat duminică, pe teren propriu, scor 27-25 (15-160, în fața campioanei CSM București, în primul meci al etapei a IX-a din Liga Florilor, ultima din acest an. HC Dunărea a repetat prestația bună de joi, de la Buzău, victoria fiind pe deplin meritată. Cu această victorie HC Dunărea a urcat pe locul 2, cel puțin până pe 18 noiembrie, când SCM Rm. Vâlcea va juca în deplasare la HC Zalău.

Brăila a avut primul atac al meciului, dar au irosit șansa de a deschide scorul, bucureștencele fiind primele care au marcat, prin Broch, în minutul 2. Au urmat două goluri legate marcate de Tamires Morena, care a dus Brăila în avantaj. Kurtovic a marcat pentru 5-3, cu o aruncare spectaculoasă de la șold, din afara semicercului de 9 metri. CSM a egalat la 5, iar Morten Soubak  a cerut timp de odihnă. Quintino a marcat pentru 6-5, dar elevele lui Adi Vasile au marcat de 3 ori la rând și în minutul 15 scorul era 6-8. Apoi a fost rândul Brăilei să marcheze de trei ori la rând prin Tamires, Udriștioiu și Da Rocha. Broch a marcat pentru 9-9, dar HC Dunărea a reușit din nou să se desprindă la două goluri, scor 11-9 în minutul 22. După 12-10, CSM a egalat la 12, și în minutul 29 au preluat conducerea, 14-15. Safta a egalat la 15, dar în ultimele secunde ale primei reprize Klikovac a marcat pentru 15-16.

Imagine

După o primă repriză pe care a încheiat-o cu avans minim, CSM București s-a desprins la 15-18 în minutul, iar Brăila a marcat primul gol din repriza secundă în minutul 36, la prima aruncare de la 7 metri de care a beneficiat în acest meci, transformată de Kurtovic. Din minutul 38, la scorul de 17-20, a urmat revenirea fetelor de la HC Dunărea, care a revenit la conducere în minutul 46, scor 21-20. În minutul 51 Brăila avea trei goluri avans pe tabela de marcaj, scor 24-21, iar până la final s-a menținut diferența de 2-3 goluri. La 26-24 Carmen Martin a ratat o aruncare de la 7 m, trimițând bară, apoi Rodrigues a marcat pentru 27-24, iar Dindiligan a stabilit scorul final. 

HC Dunărea Brăila: Șerban, Pessoa – Kurtovic -6 goluri, Gomes 5, Rodrigues 4, Araujo 4, Udriștoiu 3, Tamires 2, Quintino 2, Safta 1, Epureanu, Kanaval. Antrenor: Morten Soubak.

CSM București: Wester, Davidsen – Neagu 7, Dindiligan 5, Klikovac 3, Aune 3, Broch 3, Martin 2, Arntzen 1, Ramusovic 1, Omoregie. Antrenor: Adrian Vasile.

Imagine

Sursa: Realitatea de Braila

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.