Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a vizitat sâmbătă dimineață șantierul podului suspendat peste Dunăre, aflându-se în drum spre Galați, unde a participat la lansarea candidatului la primăria Târgu Bujor. Orban s-a arătat impresionat de stadiul lucrărilor de pe partea brăileană a Podului peste Dunăre, mai ales după ce reprezentanții constructorului l-au asigurat că totul decurge conform planului.

Reprezentantul constructorului a prezentat stadiul lucrărilor la această dată. Cablul pasarelei se va ridică cu ajutorul troliului montat la nivelul superior al pilonilor şi conectat la grindă de ancorare a pasarelei provizorii. Trailer-ul încărcat cu derulatorul manual şi bobină de cablu se va deplasa de la baza pilonilor Brăila/Jijila spre blocurile de ancoraj Brăila/Jijila desfăşurând astfel cablul pasarelei. Cablul troliului D/D amplasat în zona blocului de ancoraj Brăila/Jijila se va conecta cu saboţii de prindere aferenţi cablului pasarelei temporare. Se va trage cablul pasarelei cu ajutorul troliului D/D şi se va conecta la grindă de ancorare.

A început ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Cu ajutorul acestei platforme sau ”catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oțel peste pod, care vor susține tablierul. Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni și jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces și începe la vară.

”Mă bucur să văd progrese evidente. Faptul că sunt gata picioarele podului, blocul de ancoraj pe malul brăilean este foarte aproape de finalizare. Am înțeles că și pe malul dinstre Tulcea, Jijila, blocul de ancoraj este într-un stadiu avansat, foarte apropiat de nivelul de finalizare. După cum vedeți, au început să tragă cabluri. Este o investiție extrem de importantă, prioritară, care nu trebuie privită izolat, practic scopul podului de la Brăila este mult mai amplu și va reprezenta, alături de celelalte investiții care se vor realiza în următorii ani, o deschidere a Brăilei, Galațiului, a acestui areal, practic pentru toate arterele importante, coridoarele de transport”, a declarat Orban.

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentCununie civilă întreruptă de polițiști
Articolul următorDacia Unirea Brăila a remizat pe terenul Oțelului în manșa tur a barajului de promovare în Liga a 2-a