Percheziții în Brăila și Călărași la 5 suspecți care racolau fete prin metoda ”Lover Boy”

Percheziții în Brăila și Călărași la 5 suspecți care racolau fete prin metoda ”Lover Boy”
Percheziții în Brăila și Călărași la 5 suspecți care racolau fete prin metoda ”Lover Boy”

Astăzi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a județelor Călărași și Brăila, la locuințele a 5 suspecți, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în  săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, pe raza județelor Călărași și Brăila a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat în mod coordonat, în ceea ce privește recrutarea mai multor tinere, în vederea plasării acestora pe pieţele de prostituţie din Germania și Belgia, precum şi al obţinerii unor foloase materiale substanţiale din activităţile de prostituţie desfăşurate de acestea.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, în această perioadă gruparea infracțională a reușit să exploateze 10 persoane de sex feminin, care au practicat prostituția în beneficiul membrilor săi, transferând în țară, prin sistemele de transfer rapid, suma de aproximativ 333.742 euro, bani obținuți din aceste activități.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani și bijuterii din aur.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 86 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Ialomița și Giurgiu, precum și al Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.