Cu toate că pericolul nu a trecut, Dumitru Panțuru se poate lăuda ca fiind unul dintre puținii primari, din județul Brăila, care a luat la timp măsurile de prevenire, astfel încât porcii din Movila Miresii să nu fie afectați de virusul PPA.

În ciuda eforturilor, la sfârșitul săptămânii trecute s-a înregistat primul caz de PPA în Movila Miresii.

În atenția locuitorilor comunei Movila Miresii. Pentru că am promis să vă ținem la curent cu evoluția virusului de Pestă Porcină Africană, pe raza comunei noastre, va anunțăm că joi – 29 august 2019, a fost confirmat un focar în localitatea Movila Miresii, la o ferma din afara localității.

De asemenea, țin să anunț că intervenția de dezinfecție și ridicare a animalelor s-a făcut la data de, 31 august 2019, punctual, doar în acea fermă afectată. Nu intrați în panică și nu dați curs zvonurilor, nu se va ridica nici un animal în zilele următoare.

O să revenim, dacă va fi cazul, cu orice informație utilă, în funcție de evoluția bolii”, a declarat primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru.

Localnicii au fost îndrumați să-și confecționeze singuri un filtru dezinfector, la intrarea în gospodărie, să folosească măsuri de precauție atunci când intră în cocină și să semnaleze orice suspiciune, atât în ceea ce privește animalele din gospodărie dar și vânzarea porcilor de către samsari, pe raza comunei.