Peste 3 milioane lei au fost deja virați pentru porcii sacrificați în Brăila

Despăgubirile care depășesc suma de 5000 de lei au foat achitate deja, prin virament bancar, către crescătorii de porci. Restul de plăți, in valoare de 710.210 lei se vor acorda în numerar la primăriile de domiciliu.

Directorul DSVSA Brăila a declarat, la sfârșitul săptămânii, că s-a început acordarea despăgubirilor în localitățile Berteștii de Jos si de Sus, Spiru Haret, Gura Călmățui, Gura Gârluței, dar și în localitatea Mihai Bravu, comuna Victoria.

”Din numărul total de 1906 dosare s-au întocmit și transmis la ANSVSA București un număr de 794 dosare, pentru care există și alocație bugetară în valoare de 6.481.936 lei. Tot astăzi se vor transmite la ANSVSA București un număr de 490 de dosare”, se arată în comunicatul transmis de DSVSA Brăila.

De la data confirmării prezenței virusului PPA, în județul Brăila, s-au declarat 60 de focare de boală, din care 54 în sectorul gospodăriilor populației și 6 în exploatațiile comerciale.

În sectorul gospodăriilor populației au fost sacrificate 28.984 de capete. In ceea ce privește sectorul comercial, aproximativ 200.000 de porci au fost uciși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.