Razii de weekend ale polițiștilor brăileni

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 07 – 09 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor, precum şi a celor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. De asemenea, polițiștii brăileni au acționat şi pentru respectarea prevederilor legale privind transportul şi comercializarea porcilor vii sau a produselor din carne de porc.

Pe timpul activităţilor, au fost organizate 8 filtre rutiere, au fost verificate 21 de societăţi comerciale, și au fost legitimate 261 de persoane. Totodată, au fost oprite în trafic şi controlate 192 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 41 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 51 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 17.315 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 23 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 21 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, două potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite,  două la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, şi trei la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării un permis de conducere, au reţinut trei certificate de înmatriculare, şi au confiscat bunuri în valoare de 1600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.